Boktips

Här nedan hittar du en del av de böcker jag läst och som givit mig mycket i min personliga, andliga och mediala utveckling. Att tänka på för dig när du läser andliga eller personlighets-utvecklande böcker enligt min mening är att du ska ta till dig det som DU tycker känns rätt för dig och strunta i resten. Var och en av oss behöver bilda oss en egen uppfattning om vad just min sanning om livet och andlighet är.

Personlig utveckling

Resan

Brandon Bays

Boken i vilken jag hittade min metod att jobba med mig själv och hitta gamla minnen i min kropp. Få hjälp att förstå vad jag är/varit styrd av och verktyg att bryta gamla mönster. Resan-metoden har hjälpt mig såväl på ett fysiskt som mentalt plan.

I boken berättar Brandon Bayes allt som hände henne under en period i hennes liv och som ledde fram till att hon utvecklade Resan-metoden för att läka sig själv på cellnivå.

 

Andens anatomi

Caroline Myss

En av mina favoritböcker. Ger stor insikt i chackran och vad dom är kopplade till i din kropp och själ. Vad som gör att du blir sjuk och vad du kan göra för att lyssna mer på din kropp och vad den har att säga dig för att hålla dig så frisk du bara kan.

 

Kroppen talar till dig

Hela ditt inre ….. och finn ditt sanna jag

Lise Bourbeau

Dessa böcker tillhör några av de böcker som betytt mest för mig och som är riktigt givande. Jag rekommenderar dom varmt.

Att lyssna till vad vår kroppen förmedlar till oss och förstå budskapet är något av det viktigaste vi har att lära oss. Via dessa böcker kan du hitta mycket av facit till varför du är som du är, vilka blockeringar du har och hur du kan bryta dessa gamla mönster och bli bara DU utan påverkan på vad du varit med om som liten.

 

Att välja glädje

Att växa genom möten

Kay Pollak

Två böcker som gav mig insikten att se saker och ting mer positivt och att ta vara på varje möte med en annan person.

 

Självkänsla nu

Mera Självkänsla

Mia Törnblom

Att läsa för att stärka din egen självkänsla och få dig att växa så du kan vara den du egentligen är.

 

Sikta mot stjärnorna

Älska dig själv

Wayne W Dyer

Böcker populära på 80-talet som fick mig att börja släppa en del rädslor jag hade.

 

Flodhästen i vardagsrummet

Tommy Hellsten

En av mina favoritböcker och som gav mig stor förståelse om mig själv.

Boken beskriver vad som händer med barn som inte får den uppmärksamhet och kärlek som det har behov av. I ett alkoholisthem, arbetsnarkomani, trångsynt religositet, incest, våld eller andra former av utsatthet.

Av hänsyn till mina föräldrar så ingen skugga faller över dom vill jag förtydliga att ingen av dom var/är alkoholist. Jag har inte heller blivit utsatt för incest eller våld.

 

När livet förändras

Caroline Adrienne

En bok jag läste straxt efter min skilsmässa och som hjälpte mig igenom den stora förändringen i mitt liv. En bok i personlig utveckling med andlig touch.

 

Att ta sig upp när man är nere

Susan Tanner

Jillian Ball

En bok jag fick rekommenderad när jag var inne i en period av lång sjukskrivning och mådde mindre bra. Gav på ett trevligt sätt handfasta råd om  hur man tar sig upp från nedstämdhet/depression.

 

Bränn inte ut dig

Barbro Bronsberg &
Nina Vestlund

För dig som jobbar för mycket, tänker på andra och glömmer dig själv. För att få en balans i livet.

 

 

Äldst, yngst eller mittemellan

Elisabeth Schönbeck

En bok som beskriver hur din placering i en syskonskara påverkar dig. Tar även upp enda barns situation. Mycket berikande vad gäller betydelsen av placeringen i syskonskaran och hur du blir påverkad av den.

 

Enda barnet

Jill Pitkeathley/David Emerson

Som enda barn gav den här boken mig stor förståelse för hur jag är som person. Kändes skönt att förstå varför jag har så stort behov av att vara själv och ibland svårigheter att hävda mig bland andra. Jag var helt enkelt inte van att ha en massa människor (syskon) runt mig som jag dessutom behövde tävla med för att få uppmärksamhet ifrån andra (dom vuxna). Tankeväckande bok för mig.

 

 

Kristallernas förunderliga värld

Lone Hertz

För dig som är intresserad av stenar och kristaller. Beskriver stenar o vad dom står för. Fina färgbilder till så att du kan se hur stenarna ser ut. Går utmärkt att använda i din personliga utveckling. Välj en sten på intuition, den stenen som drar dig till sig. Läs texten om den stenen och du får information om vad du behöver jobba med just nu i din personliga utveckling.

 

En deppig dag

… och hur man blir glad igen

Bradley Trevor Greive

En helt bedårande bok att ta fram när man känner sig nere, ensam och kanske t o m deppig. Börja bläddra i den och läs de små texterna till de helt underbara djurbilderna. Jag lovar i slutet av boken ler du!

 

 

Djurens språk

Växternas språk

Solöga

Två förtjusande böcker. Slå upp djuret du stötte på eller växten du såg. Läs och begrunda. Det slår aldrig fel. Du får exakt det visdomsordet du är i behov av just då.

 

 

Män är från mars kvinnor från mars

John Gray

Rolig och intressant och om olikheterna mellan män och kvinnor och hur vi kan närma oss varandra. Finns en del tankevärda saker i den att ta till sig.

 

 

Om andlighet, sökande och uppvaknande

Fall inte ner från berget

Du kan alltid hitta hem

Ut på yttersta grenen

Dansen i ljuset

Det hänger på spelet

Resan inåt

Dansa medan du kan

Shirley MacLaine

Det var här mitt andliga intresse började med att jag läste Ut på yttersta grenen. Samtidigt gick boken som film på TV.  Efter det plöjde jag varje ny bok Shirley MacLaine gav ut. Intressant att följa hennes liv både som sökare, dansare och skådespelerska. Mycket andlighet i dessa böcker.

 

Den nioende insikten

Den tioende insikten

Vision

James Redfileds

Mitt andliga intresse fortsatte och dessa böcker gav mig nya insikter.

 

Mellan två världar

Livet på andra sidan

Din drömguide

Livsredskap

Lär av dina tidigare liv

Insikt

Sylvia Browne

Sylvia Browne beskriver på ett trevlig sätt hur våra världar hänger ihop och hur det är på Andra sidan. Hon skriver även bra om att tyda drömmar.

 

Samtal med Gud

Samtal med Gud bok 2

Neale Donald Walsch

Intressant dialog med Gud och gav mig intressanta insikter

 

The Secret

Rhonda Byrne

Omtalad bok som jag läste och tyckte bekräftade det jag redan hade läst. Tankens kraft är enorm!

 

Den intuitiva vägen

Penney Peirce

En bok jag läste när jag nyligen börjat på en intuitionscirkel och ville veta mer om intuition och hur jag kunde öva upp den. Via en övning i den här boken fick jag min första mediala kontakt. Jag förstod det inte då utan blev bara rädd när jag hade ett stort mansansikte precis framför näsan. Långt senare förstod jag det var en själ från Andra sidan och att jag nog även hade känt/sett själar från Andra sidan långt tidigare i mitt liv.

 

 

Överlevaren

Shoppa inte kärlek när du längtar

Ljusfolket

Benny Rosenqvist

Intressanta böcker om Benny och hans mediala bana och om Andra sidan. Jag rekommenderar fr a Shoppa inte kärlek när du längtar för dig som letar efter en relation. Många visdomsord att ta till sig.

 

Sökandet efter mina barn från ett tidigare liv

Jenny Cockell

Vi får följa en mor som sedan hon var liten har vetat att hon levt ett tidigare liv. Hon börjar söka upp platser som tillhörde hennes tidigare liv. Fascinerande saker hon hittar som stärker hennes bild av sitt egna tidigare liv.

 

Själsfränder

Rita Rogers

En härligt och lättläst bok om själsfränder.

 

Upptäck ditt andra sinne

Resan inåt i kontakt med det översinnliga

Den slutna kretsen

Camilla Persson

Böcker som belyser utanför kroppen upplevelser och ger vägledning för dig som vill göra astralresor.  Den slutna kretsen är en bok om fysiskt mediumskap och livet efter döden.

 

Delfiner & Människor

Lotten Odh

Jag har alltid älskat delfiner. När jag var liten och familjen hade köpt en segelbåt av sorten Delfin, ritade jag av delfiner från böcker och fyllde papper efter papper. Till slut blev en av bilderna del i båtens namn som självklart blev Flipper efter TV-serien som då var populär. Det finns mycket andlighet bland delfinerna och en dag SKA JAG iväg och simma med delfiner.